Föreläsningar

Öppet hus på KFs arkiv och bibliotek

Tid: 7 dec 2017 kl. 16:00

Föreläsare: Michael Hagström

Plats: Stadsgården 10, Slussen Stockholm

Bifogad fil:

Med anledning av att KF:s bibliotek och arkiv under året funnits i 90 år bjuder vi in till en specialvisning av arkiv, bibliotek och samlingar. Vi kommer bjuda på en händelserik eftermiddag med visningar, gröt och skinkmacka, tipsrunda och ett lotteri.
 
KFs arkiv och bibliotek har hunnit samla på sig mycket material genom åren. Biblioteket har litteratur om KF som företag, en stor samling utopier, svensk och internationell litteratur om kooperation/konsumentkooperation. I arkivet finns fotografier, föreningsmaterial, tidningsklipp, annonser, affischer, filmer och mycket mer. Dessutom finns en stor föremålssamling med förpackningar, reklam, kassar/påsar, skor, kläder, butiksföremål mm.
 
På KF:s hemsida KF.se kan man söka i bibliotekets katalog CoopCat med ca. 24.000 poster. Där finns en blogg med spännande historiska berättelser. Där finns också ett digitalt ”Historiskt uppslagverk” som är ett utmärkt hjälpmedel att orientera sig i konsumentkooperationens rika historia. Samlingarna är relevanta för många bl.a. anställda, konsumentföreningar, historiker, ekonomer, samhällsvetare, idéhistoriker, designer, arkitekter, reklamare, konstnärer, författare, forskare, studenter, media osv.

Anmäl dig senast den 5 december på Kooperativa Vänners Hemsida (Föreläsningar) eller till Michael Hagström, 010 743 26 21, michael.hagstrom@kf.se
 
Kooperativa Vänner - ideell förening för kooperativ idé och historia
Föreningen Kooperativa Vänner stödjer kunskapsutveckling och intresse för kooperativ historia, verksamhet, idé och värderingar. Det sker genom föresläsningar, dokumentation, utställningar och utdelning av det årliga Vänpriset. Föreningens intresse gäller kooperation i vid mening med allt från etablerade kooperativa företag till ny kooperation. www.koopvanner.se