Föreläsningar

Möt Sissela Kyle och författarna till historien om Svenska Hem

Tid: 26 sep 2017 kl. 19:00

Föreläsare: Sissela Kyle, Eva Kaijser och Monika Björk

Plats: HSB-salen, Fleminggatan 41

Bifogad fil:

SVT:s dramaserie "Fröken Frimans Krig" med Sissela Kyle i huvudrollen har slagit alla publikrekord. En ny säsong av dramatiseringen kommer på SVT.

Verklighetens fröken Friman hette Anna Whitlock. Under hennes ledning startade en handfull kvinnor mot alla odds en egen kooperativ affär, Svenska Hem, mitt i Stockholm. Det var en protest mot dyr och dålig mat. Men det var också ett sätt att ge kvinnor självförtroende och makt i en tid då de varken hade egna pengar eller rösträtt.

Idag ska Sissela Kyle berätta om rollen som fröken Friman och det roliga arbetet med TV-serien.

Journalisterna Monika Björk och Eva Kaijser berättar om den spännande historien i verkligheten; om Anna Whitlock och hennes vänner, om butikerna, rösträtten och de svenska kvinnornas kamp för jämlikhet.

Anmäl dig på Kooperativa Vänners Hemsida (Föreläsningar) eller till Michael Hagström, 010 743 26 21, michael.hagstrom@kf.se

Kooperativa Vänner - ideell förening för kooperativ idé och historia Föreningen Kooperativa Vänner stödjer kunskapsutveckling och intresse för kooperativ historia, verksamhet, idé och värderingar. Det sker genom föresläsningar, dokumentation, utställningar och utdelning av det årliga Vänpriset. Föreningens intresse gäller kooperation i vid mening med allt från etablerade kooperativa företag till ny kooperation. www.koopvanner.se